С 10% по-скъпо жилище! Очаква се ръст на сделките през август!

С 10% по-скъпо жилище! Очаква се ръст на сделките през август!

24rodopi.bg/Общество С 10 на сто са поскъпнали жилищата в Кърджали, а причината е в увеличението на строителните материали. Между 500 и 600 евро върв

24rodopi.bg/Общество

С 10 на сто са поскъпнали жилищата в Кърджали, а причината е в увеличението на строителните материали. Между 500 и 600 евро върви квадратният метър в най-оборотния квартал – „Възрожденци“. В централната градска част кв. метър пък е средно 700 евро.

Строителните предприемачи отчитат добър сезон на сделките. Интересът към нови жилища не е спирал. Прогнозите обаче са през август броят на сделките рязко да се увеличи заради завръщането на гастарбайтерите от Западна Европа.

„Има и интерес от страна на изселници от Турция. Но там обезценяването на валутата е сериозна пречка. Затова и най-сериозните клиенти за нови жилища са гурбетчиите в страните от ЕС. В момента положението е такова, че ако днес се закупи жилище за 100 000 лева, то след 6 месеца цената му може да стане 110 хиляди“, анализират за 24rodopi.bg сериозни строителни предприемачи в региона.

Кога започва строителството на модерен комплекс и в коя част на Кърджали – очаквайте

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0