Рунд 2 на сагата Бизнесмен – Общински съветник: Има ли закани за убийство?! Чака се отвод на прокурор…

24rodopi.bg/Темата+ Съдебната сага между бизнесмен и общински съветник продължава. Районният съд в Кърджали отмени като незаконосъобразно постановлен

24rodopi.bg/Темата+

Съдебната сага между бизнесмен и общински съветник продължава. Районният съд в Кърджали отмени като незаконосъобразно постановлението на прокуратурата за прекратяване на досъдебното производство за отправени закани за убийство. Делото бе върнато обратно на държавното обвинение за отстраняване на допуснатите нарушения.
Припомняме, че то бе образувано по жалба на общинския съветник Ф.М. срещу Р.А.
„Очакваме отново делото да бъде прекратено, но ще обжалваме. Производството се води необективно при липса на обективен анализ на доказателствата“, посочи защитникът на Ф.М. адвокат Георги Белев. Според него това е и основание да се поиска отвод на наблюдаващия прокурор.
Както 24rodopi.com вече писа, 2 200 лева е окончателният резултат от първия сблъсък между кърджалийския бизнесмен и общинския съветник в областния град. Това е сумата, която ще трябва да заплати управителят на фирма в региона след серията скандали между двамата. Решението на Районния съд в Кърджали бе потвърдено и от окръжните магистрати, като то е окончателно. 1000 лева глоба бе наложена на бизнесмена, но той ще трябва да плати и 1200 лева обезщетение на общинския съветник за нанесените обиди. В основата на сблъсъка между двамата е връзката на общинския съветник с бившата съпруга на бизнесмена.

COMMENTS

WORDPRESS: 0