Родопска девойка и пътеводител за посланика на Азербайджан (снимки, обновена)

Родопска девойка и пътеводител за посланика на Азербайджан (снимки, обновена)

„Което е добро за България, е добро и за Азербайджан, и ние ще работим за това“, обяви в Кърджали посланикът на кавказката държава Хюсейн Хюсейнов. Т

„Което е добро за България, е добро и за Азербайджан, и ние ще работим за това“, обяви в Кърджали посланикът на кавказката държава Хюсейн Хюсейнов.
Той бе посрещнат от областния управител Даниел Делчев и неговата заместничка Юлия Чортленева.
Гостът припомни традиционните добри връзки между двете страни и гостоприемство, оказано на неговата предшественичка Наргиз Гурбанова при посещенията й в Кърджали. Дипломатът разказа, че България и Азербайджан имат много сходства. Из териториите на двете държави свободно се изповядват различни религии, могат да се видят и църкви, и джамии, и синагоги.
През 2022 година се навършват 30 години от началото на дипломатическите връзки и посланик Хюсейнов сподели какви са плановете за съвместно отбелязване на юбилея.
Домакините изразиха своето задоволство от предложената възможност и приеха идеята да влезе в дневния ред на областна администрация.
На тръгване посланик Хюсейнов получи керамично пано с изображение на родопска девойка и пътеводител за района на Кърджали, който би му помогнал да опознае забележителностите.
Дипломатът посети и кърджалийския театър, където наскоро бе представена азербайджанска пиеса. Той разговаря с ръководството на културната институция.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0