Родопчанка даде 15 860 лева на гадателка за разваляне на магия, измамницата Ходжа Йълдъз влиза в съда

24smolian.bg/Криминале 38-годишната гадателка Елена П., която се представяла за гадателка под псевдонима Ходжа Йълдъз, застава пред Районния съд в См

24smolian.bg/Криминале

38-годишната гадателка Елена П., която се представяла за гадателка под псевдонима Ходжа Йълдъз, застава пред Районния съд в Смолян за измама. Срещу нея е внесен обвинителен акт от Районната прокуратура и делото е насрочено за четвъртък, 19 януари 2023 година, пише 24smolian.com.

Според обвинението гадателката от град Златица е измамила 50-годишната А. П. от село Смилян в периода от 22 до 28 януари 2019 г. с общо 15 860 лв., че ще ѝ развали магия, с което ще излекува болния ѝ съпруг Д.П.

Пострадалата отчаяно търсила начини да помогне на болния си съпруг. Видяла обява на врачката и се обадила по телефона. Ходжа Йълдъз приела да помогне, като обяснила, че трябва да развали черната магия, която била много силна и пречела на мъжа да оздравее. На четири пъти измамницата поискала различни суми пари, които ѝ били изпратени с пощенски превод до посочен адрес. Първата била за разваляне на заклинание с арабски символи на хартия – 260 лв., втората за закупуване на катран от Турция – 3600 лева, а третата и четвъртата за доставка на лечебна вода от Израел  – общо 12 000 лева.

По-голяма част от парите съпругата на болния взела като заем от своя близка, която пък изтеглила кредит. През цялото време Ходжа Йълдъз твърдяла, че мъжът ще оздравее и да не го връщат отново в болницата. Състоянието му не само не се подобрявало, но постъпил отново в болница, където починал. След смъртта на мъжа жената се обадила на гадателката да си иска парите, но тя спряла да й вдига телефона.

38-годишната гадателка е със средно образование и в момента работи в Германия. Тя вече е осъждана за измама през 2015 г. В интернет обаче продължават да са налични обяви, че нейната свещена книга прави чудеса и тя помага на разделени двойки, за безплодие, алкохолизъм, наркомания, бизнес кариера.

COMMENTS

WORDPRESS: 0