Родопчанинът: В ресторант в Буенос Айрес е по-евтино от пазар в България

Родопчанинът: В ресторант в Буенос Айрес е по-евтино от пазар в България

24rodopi.bg/Общество „Чудесен малък ресторант в Буенос Айрес. Порция телешка опашка излиза под 12 лева, колкото и охлювите. Традиционното матамбре, п

24rodopi.bg/Общество

„Чудесен малък ресторант в Буенос Айрес. Порция телешка опашка излиза под 12 лева, колкото и охлювите. Традиционното матамбре, по домашна рецепта, е близо 17 лева. Представлява тънка филия месо, увита около плънката. Обикновено това са спанак, лук, моркови и твърдо сварени яйца.

Телешката опашка в магазините в България върви от 12 до 35 лева за килограм. Всеки може да направи разликата“, споделя читател на 24rodopi.com, който е решил да си подари екскурзия в столицата на Аржентина.

„Цените обикновено навсякъде са в долари. В песо са хиляди и милиони. Там е нямало деноминация както в края на 90-те години при нас. Ако тръгнеш на пазар с аржентинско песо, не портфейл, ще е необходима чанта за парите. А тук навсякъде искат плащане в кеш. Затова има и броячи за пари. Едно евро е 1000 песо. Трудно е с плащането в местна валута“, споделя още родопчанинът.

COMMENTS

WORDPRESS: 0