Родопчани го измислиха: 1000 евро и… „живееш“ цяла година край Бяло море!

Родопчани го измислиха: 1000 евро и… „живееш“ цяла година край Бяло море!

24rodopi.bg/Общество 1000 евро на година и Бяло море „влиза“ в двора ти. Родопчани го измислиха и прилагат схемата „Всеки уикенд сме на море“. Толко

24rodopi.bg/Общество

1000 евро на година и Бяло море „влиза“ в двора ти. Родопчани го измислиха и прилагат схемата „Всеки уикенд сме на море“.

Толкова струва караваната на къмпинг зони край най-близките до Кърджали гръцки плажове. В таксата се включва ток, наем и т.н.

„Идваме всеки петък, тръгваме си в неделя надвечер. В къмпинга е сигурно, плажът е на 300 метра. Така решихме и така инвестирахме. Не даваме пари за храна, за напитки“, споделя за „Родопи voice“ възрастна кърджалийка, дошла с цялото си семейство. Към всички каравани има палаткови „пристройки“, които увеличават местата за настаняване.

4 евро на ден пък се плаща за палатка в къмпинг „Крионери“, само на 100 километра от Кърджали. Около 20 евро излиза нощувката за тричленно семейство, като в сумата се включва броят на хората, автомобилът, ток, баня, тоалетна. В къмпинга има футболно и волейболно игрища за децата, ресторант, а бирата е само… 2 евро.

Пълно с кърджалийци, пловдивчани, украинци, дори германци с кемпери. Тишина, мир и разбирателство.

Какво се случва по плажовете?

Активният сезон започна още на 15 юни. 4 евро за бира с чипс на плажа в Платинитис. Същата сума за фрапе с минерална вода. Водата е като чай, а в отминалия уикенд туристите бяха посрещнати от 32-34 градуса над нулата.

Само българска и гръцка речи по каменистия плаж. Цели семейства от България, както и такива от района на Комотини. „Камъните са неудобни за краката, но за шнорхелуване във водата правят картината „фул HD“ качество“, споделя млад сервитьор на плажа.

По продължение на километричната крейбрежна ивица е пълно с хотели и ресторанти. Един обед за трима души излиза под 50 евро. А включва-салата, пресни картофи, пържени тиквички, калмари, уникално вкусен скат в чеснов сос, свинска пържола, хляб, вода, бира… „Може ли за вкъщи“, е обичайната молба към персонала. А обедът се превръща и във вечеря. „Английски трудно, само на гръцки, български и турски“, казва персоналът по ресторантите за лингвистичните си способности.

Любезни и усмихнати.

Балканите са си друго нещо! А за един уикенд пригответе поне 200 евро.

COMMENTS

WORDPRESS: 0