Рибарите блокират пътя за „Маказа“ за 2 часа! Местят протеста заради…

Рибарите блокират пътя за „Маказа“ за 2 часа! Местят протеста заради…

24rodopi.bg/Общество Мащабният воден протест на рибари срещу ръководството на Еленово стопанство „Нановица“ няма да се проведе с лодки край брега на

24rodopi.bg/Общество

Мащабният воден протест на рибари срещу ръководството на Еленово стопанство „Нановица“ няма да се проведе с лодки край брега на язовир „Студен кладенец“. Очакваните 500 недоволни риболовци от целия регион ще блокират пътя за „Маказа“ в района на спирка „Джебел“.

Това обяви за 24rodopi.com организаторът на протеста Боян Топалов.

„Решението да сменим мястото е от изявление на директора на стопанството, че в момента бил размножителният период на елените. Ние обичаме природата, обичаме животните и затова не искаме да пречим. Протест обаче ще има. В неделя, от 14 до 16 часа, блокираме спирка „Джебел“. Ще бъдем стотици“, посочи Топалов.

Той допълни, че няколко пъти са търсили среща с ръководството на „Нановица“, но до такава не се е стигнало. В същото време пък шефът на стопанството е отрекъл контакти с него да е имало.

Припомняме, че миналата събота десетки рибари блокираха входа на Момчилград с искане ръководството на стопанство „Нановица“ да напусне. Причината според тях е в тормоза, който шефовете упражняват спрямо риболовците, гонейки ги от брега на язовир „Студен кладенец“.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0