Ресторантьорите: Областният управител ни чу, дано са отговорни и министрите

24rodopi.com/Общество „Поискахме реални действия от страна на държавата за месеците с ограничение. 50% от осигуровките на работещите в бранша да бъда

24rodopi.com/Общество
„Поискахме реални действия от страна на държавата за месеците с ограничение. 50% от осигуровките на работещите в бранша да бъдат поети от страна на държавата. Промяна на мярката 60/40, като при спад на оборота с 20% да може да се кандидатства по нея, а не както е сега – 40%. На следващо място – подпомагане при плащането на фактурите за тока. Всички фирми започнали дейност след 2019 г. също да могат да се включат за подпомагане, защото към настоящия момент не могат“, коментира Кадир Мустафов, областен координатор на Българската асоциация на заведенията (БАЗ), след срещата при областния управител Даниел Делчев.
В разговорите в Областната администрация от името на БАЗ и БХРА участваха Кадир Мустафов, Даниел Дялков и представител на нощните заведения.
„Областния управител реагира адекватно и отговорно и пое ангажимент да внесе предложенията на кърджалийци пред членовете на Министерския съвет. Благодарим за гостоприемството и дано има хора в министерствата, които да чуят нашите искания“, допълни Мустафов.
Припомняме, че по данни на БАЗ почти 20% от работещите преди пандемията заведения на територията на община Кърджали сега са или затворени, или функциониращи със сериозни ограничения. 167 са категоризираните заведения в община Кърджали – 118 в града и 49 в селата. 27 от тях работят и след 22.30 часа, а преди са били 40.

COMMENTS

WORDPRESS: 0