Ресми Мурад към шефове в EVN: Повече инвестиции в региона, по-високо качество на услугата

24rodopi.bg/Регион Повече инвестиции в електропреносната система и по-добро качество на услугата в малките населени места поиска областният управител

24rodopi.bg/Регион

Повече инвестиции в електропреносната система и по-добро качество на услугата в малките населени места поиска областният управител на Кърджали Ресми Мурад по време на информационна среща-разговор с ръководителите на ЕVN Калина Трифонова /заместник-председател на Съвета на директорите на „EVN България“/  и инж. Здравко Братоев /заместник-председател на Съвета на директорите на „Електроразпределение Юг“/.

Мурад обърна внимание върху географските особености на региона и големия брой населени места, където мрежата е с ниско напрежение и често аварира особено през натоварения летен сезон. В разговора се включи и заместник областният управител Никола Чанев.

През 2025 .г EVN ще отбележи 20 г. от встъпването си на българския пазар. До момента вложенията на компанията надхвърлят 2 млрд. лева, изтъкна Калина Трифонова.  В област Кърджали инвестициите са в размер на 106,2 млн лева, като само за 2024 г. ще бъдат усвоени 8,5 млн. лева за изграждане на нови електропроводи /1113 км/, реновиране и поддръжка на мрежата, трайно намаляване на загубите и повишаване на сигурността.  

Амбицията на дружеството е да предложи по-добър продукт на крайните си клиенти, ефективен онлайн-портал и бърза реакция при кризисни ситуации. На срещата бяха засегнати теми като отложената либерализация на енергийния пазар за битови абонати, комуникацията на клиентските центрове с местната и регионалната власт, инвестициите в електромобилност, дигиталното обслужване, социалната политика на фирмата.

COMMENTS

WORDPRESS: 0