Решено: Търси се концесионер за двата общински басейна!

Решено: Търси се концесионер за двата общински басейна!

Община Кърджали дава на концесия за строителство обектите „Закрит плувен басейн” и „Открит плувен басейн”. Решението бе прието от Общинския съвет с 31

Община Кърджали дава на концесия за строителство обектите „Закрит плувен басейн” и „Открит плувен басейн”. Решението бе прието от Общинския съвет с 31 гласа „За”, 10 „Въздържал се” и нито един против.
„След финансов анализ стана ясно, че ние не можем да си позволим поддържането на закрития плувен басейн. Закритият плувен басейн се ползва от между 10 и 12 човека дневно, които плащат карти между 10 и 15 лева. Затова решихме да започнем процедура за отдаване на концесия и с възможностите за строителство от страна на концесионера двата обекта да станат привлекателни за гражданите на Кърджали”, коментира пред общинските съветници кметът д-р инж. Хасан Азис. Той подчерта, че конкурсите за отдаване на концесия за строителство предстоят и изрази надежда да се явят концесионери, които да извършат съответните ремонти и поддръжка на басейните.
На упреците на опозицията в Общинския съвет, че дълго време басейните не работят, а това лишава от възможността да тренират спортните клубове и граждани, кметът д-р инж. Хасан Азис отговори, че общинското ръководство се е погрижило те да могат да ползват басейна в Езиковата гимназия „Христо Ботев”.
Сума в размер на 150 000 лв. за тази цел са осигурени от стандартите за учебните заведения с условие всички ученици от учебните заведения на общината да могат да ползват обекта при определен график за това.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0