Решено: Джебел остава без Районно! Местните питат: Къде ще се сменят паспорти и лични карти? А престъпността? (обновена)

Решено: Джебел остава без Районно! Местните питат: Къде ще се сменят паспорти и лични карти? А престъпността? (обновена)

24rodopi.bg/Регион Районното управление (РУ) на полицията в Джебел ще бъде закрито. Решението вече е взето, като предстои официалното му обявяване, н

24rodopi.bg/Регион

Районното управление (РУ) на полицията в Джебел ще бъде закрито. Решението вече е взето, като предстои официалното му обявяване, научи 24rodopi.com от отлично осведомени източници. Закриват се общо 8 районни управления в страната.

Както вече писахме, предстои РУ да се трансформира като Участък на полицията към РУ-Момчилград.

Планираната реформа в МВР обаче не срещна одобрението на жителите на общината. Джебелчани и жителите на малките населени места смятат, че присъствието на по-малко полицаи ще доведе до ръст на криминалните прояви.

Населението в общината през летните месеци достига 32 000 души. Хиляди нашенци пристигат за смята на документите за самоличност.

Новата структура предвижда службите „Български документи за самоличност“ и „Контрол над общоопасните средства“ да останат в Джебел, разкриха източници от полицията.

COMMENTS

WORDPRESS: 0