Решението на младите: Униформа, пагон, Кърджали и… чаканото дете!

24rodopi.bg/Общество Историята на Юлиана и Силвестър - една млада семейна двойка, която разказва за трудния път да се сдобие с дете. И двамата са слу

24rodopi.bg/Общество
Историята на Юлиана и Силвестър – една млада семейна двойка, която разказва за трудния път да се сдобие с дете. И двамата са служители на МВР, за които носенето на униформата е гордост и чест. С много труд, нерви, безсънни нощи и дни, в които на дъното, двамата успяват да изплуват и мечтата им вече е факт!

„Пътят, който извървяхме с любовта на живота ми, за да стигнем до момента, в който решихме да имаме детенце, беше дълъг и осеян с трудни решения и много труд! Винаги сме имали обща представа за това какво трябва да представлява един дом и едно семейство. Живяхме 5 год. в нашата прекрасна столица – София, но все нещо ни липсваше. Вечер си лягахме и си мечтаехме в бъдеще да можем да осигурим дом и детство на детето ни, такива каквито сме имали самите ние в родните ни градове – Ардино и Кюстендил. Мечтаехме да израсне безгрижно, тичащо по двора на семейната ни къща, далеч от сивотата и забързаността на големия град. На теория всичко изглеждаше толкова просто, но всъщност не беше“, разказва Юлиана, цитирана от woman.bg.

„Като служители на МВР винаги сме били подценявани относно това доколко можем да си позволим „живот от приказките“ и да се измъкнем от мрачното ежедневие, с което се сблъскваме всеки ден. Размишлявахме дълго как можем да постигнем целите си, дали да изоставим работата си, за която сме мечтали от деца, в името на пари, или да заминем със същата цел в чужбина…, но как можеш да оставиш нещо, което обичаш толкова много, а именно България и униформата, която бяхме решили да носим с толкова много любов и страст! Всичко това доведе до решението, животът ни рязко да завие в друга посока и да сменим града, в който живеем. И така започна нашето приключение и местенето ни в коренно различен град, а именно град Кърджали. Решихме да се заемем със сложното начинание да изградим дома, който толкова съкровено искахме!“, споделя Юлиана.

Историята на млади хора, отдадени на професията, която обичат, и създаващи нов живот в родната страна. Младо семейство, което очаква първата си рожба.

Историята на Юлиана и Силвестър е част от кампанията на ДНК – “Направи го сега”, която е насочена към образованите и икономически активни млади българи, които рядко получават подкрепа по отношение на отглеждането на своите деца.

Снимка: Личен архив, Pixabay

COMMENTS

WORDPRESS: 0