Ремонт на медресето и картина за подарък на кмета

Ремонт на медресето и картина за подарък на кмета

24rodopi.bg/Общество Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан посети медресето в село Долно Прахово, за да инспектира изпълнения ремонт по проект „Въз

24rodopi.bg/Общество

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан посети медресето в село Долно Прахово, за да инспектира изпълнения ремонт по проект „Възстановяване, ремонт и реконструкция на култово религиозен храм – джамия с медресе в с. Долно Прахово“. Заедно с него беше и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям. Te бяха посрещнати от кмета Сали Ахмед, председателят на мюсюлманското настоятелство на медресето Кязим Мюмюн и имаминът на джамията в медресето Нуреттин Исмаил.

Ремонтът е обхванат цялостната покривна конструкция.

В знак на благодарност домакините подариха на кмета инж. Изет Шабан картина на вековното медресе. Кметът инж. Изет Шабан от своя страна изрази своята благодарност към домакините и пое ангажимент, че ще продължава да подпомага подобни инициативи, които са в интерес на жителите на община Ардино. Той дари за медресето специална картина с надпис „Всичко, което се случва, се случва по волята на Всевишния!“.

Джамийският комплекс в Долно Прахово е един от обектите, свързани с историята на религиите на територията на община Ардино и има историческа стойност.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

COMMENTS

WORDPRESS: 0