Ремонт на 13 791 метра пътища в Момчилградско

Ремонт на 13 791 метра пътища в Момчилградско

24rodopi.bg/Регион Община Момчилград стартира рехабилитация на пътища, които са заложени в капиталовия списък, одобрен от Общинския съвет. Вече се ре

24rodopi.bg/Регион

Община Момчилград стартира рехабилитация на пътища, които са заложени в капиталовия списък, одобрен от Общинския съвет. Вече се ремонтира общински участък с дължина 4 367 метра и широчина в различните участъци между 3 и 4 метра. Началото му е от разклона на републиканския път Момчилград – Равен и продължава до село Врело.  Новият път ще обслужва също жителите на съседното село Кос, за които е най-краткият маршрут до Момчилград.

Рехабилитацията се налага от влошеното състояние на пътната отсечка и увеличеното транспортно натоварване. В момента се полага асфалтобетон на целия участък и се оформят банкети с трошен камък по 0,50 м. от двете страни.

Предстои да започне и ремонтът на пътя за селата Груево и Летовник. Той e с обща дължина 9 424 метра и с ширина от 3,5 до 6 метра в различните участъци. Пътят ще бъде преасфалтиран изцяло. Маршрутът е популярен за хиляди хора от страната и чужбина, които посещават през цялата година мистичната местност Дамбалъ. Това ще бъде втори ремонтиран участък от пътя за култовия връх. През 2017 година по проект на община Момчилград беше асфалтирана 3-километрова отсечка от Летовник до лечебния извор на Дамбалъ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0