Ред ли е на Крумовград?! Проф. д-р инж. Илия Гърков вече е почетен гражданин на Златица!

Ред ли е на Крумовград?! Проф. д-р инж. Илия Гърков вече е почетен гражданин на Златица!

24rodopi.bg/Общество Проф. д-р инж. Илия Гърков вече е почетен гражданин на Златица. Старши вицепрезидентът „Оперативни дейности в Европа“ на „Дънди

24rodopi.bg/Общество

Проф. д-р инж. Илия Гърков вече е почетен гражданин на Златица. Старши вицепрезидентът „Оперативни дейности в Европа“ на „Дънди Прешъс Металс“ беше удостоен със званието на тържествена церемония. Той получи и плакет, изобразяващ герба на община Златица.

„Приносът и даренията на Илия Гърков за общината са с непреходна стойност“, сподели председателят на Общинския съвет Любомир Цветков пред общинските съветници. Всички те единодушно гласуваха решението.

Отличието се връчва за приноса на проф. д-р инж. Гърков за развитието на града и Средногорието – благодарение на успехите на дружеството в минния добив. Наред с професионалните заслуги, се отчита и подкрепата му с лични дарения за важни проекти в неговия роден край. Сред тях са реконструкцията и възстановяването на храм „Свето Възнесение Господне” и подобряването на инфраструктурата в село Петрич.

Проф. д-р инж. Илия Гърков получи званието в навечерието на 55-та си годишнина.

COMMENTS

WORDPRESS: 0