„Развалете ми пари“ – как румънец обира касиерки

24rodopi.bg/Криминале Румънец успял да прибере 1710 лева чрез измама от служители в различни офиси в три града в страната. Мошеникът получи за деян

24rodopi.bg/Криминале

Румънец успял да прибере 1710 лева чрез измама от служители в различни офиси в три града в страната. Мошеникът получи за деянията си едно общо наказание от съда в Смолян, където сътворил последната измама.

След като влязъл в страната, мишена му станали Габрово, Кърджали и Смолян. 

В трите града той посетил офиси на дружества, където действал по една и съща схема. 

Чужденецът молил да му бъдат развалени 1000 лева, като сумата била в банкноти от по сто. Служители на касата му съдействали, отброявайки същата сума от по 20 лева. Мъжът ги преброявал, но в следващия момент искал парите да са в евро. „Не работим с такава валута, това не е чейндж бюро“, бил обичайният отговор на служителите, след което чужденецът си искал обратно своите банкноти, връщайки „развалената на дребно сума“ и си тръгвал. Върнатите пари обаче били винаги по-малко. Ловкият румънец успявал при броенето да прибере суми от 500 до 650 лева.

Мъжът от Плоещ бе осъден задочно от магистратите в Смолян. Той получи три години „лишаване от свобода“, като изтърпяването бе отложено с 5-годишен изпитателен срок.

Румънецът имал и други присъди в България преди години.

COMMENTS

WORDPRESS: 0