Разследват още един месец смъртта на родилката!

Разследват още един месец смъртта на родилката!

24rodopi.bg/Общество Срокът на разследването за смъртта на 26-годишната родилка в Кърджали е удължен с един месец. Възможно е обаче проверката да при

24rodopi.bg/Общество

Срокът на разследването за смъртта на 26-годишната родилка в Кърджали е удължен с един месец. Възможно е обаче проверката да приключи и по-рано, съобщиха за 24rodopi.com от Окръжната прокуратура.

Припомняме, че младата жена почина на 12 декември в болницата в областния град.

Тя е била приета в коматозно състояние и данни за мозъчен оток на 10 декември. Жената е хоспитализирана в отделението по анестезиология и интензивно лечение. Изпада в клинична смърт. След предприети спешни реанимационни действия възстановява дишане и сърдечна дейност. Взето е решение за спешно абдоминално родоразрешение по витални индикации.  Извършено е секцио – родено е дете с тегло 1 300 грама.

На 11 декември е назначена лечебно-консултативна комисия. В хода на диагностично-лечебния процес се потвърждават клиничните и параклиничните данни за гноен менингит и наличие на белодробна пневмония. Въпреки проведеното интензивно лечение и непрестанно мониториране, пациентката почива на 12 декември.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0