Разследването за смъртта на родилката приключи! Прокурорът решава…

24rodopi.bg/Общество Всички проверки в хода на разследването за смъртта на 26-годишната родилка в Кърджали са приключили. Предстои наблюдаващият прок

24rodopi.bg/Общество

Всички проверки в хода на разследването за смъртта на 26-годишната родилка в Кърджали са приключили. Предстои наблюдаващият прокурор да постанови решение относно преписката, съобщиха за 24rodopi.com от държавното обвинение.

Припомняме, че младата жена почина на 12 декември м.г. в болницата в областния град. Тя е била приета в коматозно състояние и данни за мозъчен оток на 10 декември. Жената е хоспитализирана в отделението по анестезиология и интензивно лечение. Изпада в клинична смърт. След предприети спешни реанимационни действия възстановява дишане и сърдечна дейност. Взето е решение за спешно абдоминално родоразрешение по витални индикации.  Извършено е секцио – родено е дете с тегло 1 300 грама, посочиха тогава от болницата.

На 11 декември е назначена лечебно-консултативна комисия. В хода на диагностично-лечебния процес се потвърждават клиничните и параклиничните данни за гноен менингит и наличие на белодробна пневмония. Въпреки проведеното интензивно лечение и непрестанно мониториране, пациентката умира на 12 декември.

COMMENTS

WORDPRESS: 0