Разпити на свидетели по делото „Смърт на строежа“

Разпити на свидетели по делото „Смърт на строежа“

24rodopi.bg/Общество С разпити на свидетели и вещи лица ще започне същинското дело срещу двамата кърджалийци, които са обвинени в „немарливо изпълне

24rodopi.bg/Общество

С разпити на свидетели и вещи лица ще започне същинското дело срещу двамата

кърджалийци, които са обвинени в „немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност“, довела до смъртта на работник на строеж в областния град.

Разпоредителното заседание мина днес, а датата за старт на процеса е 12 февруари.

Припомняме, че през април м.г. двамата бяха признати за невиновни от състав на съда в Кърджали, но Окръжна прокуратура протестира пред Апелативния съд с искане да се отмени първоинстанционната присъда, а двамата подсъдими да бъдат признати за виновни и осъдени за извършеното престъпление по чл. 123 ал. 1 НК.

Апелативният съд в Пловдив върна делото за ново разглеждане от друг състав на съда в Кърджали от фазата на разпоредителното заседание.

Припомняме, че инцидентът стана на 5 юни 2018 година. Работник падна от третия етаж на новострояща се сграда в центъра града и загина на място. Мъжът от село Комунига чистел тераса, прилошало му, залитнал и паднал.

Като обвиняеми пред Темида застанаха 45-годишен, изпълняващ задълженията на бригадир на обекта, 37-годишният технически ръководител на обекта.

COMMENTS

WORDPRESS: 0