Размисли на гурбетчията: След „Калотина“ – евро, но и „Сбогом, красавици!“

24rodopi.bg/Общество След „Калотина“ съзнанието се изпълва с размисли за еврото. Зад гърба обаче остава естетиката за окото. Едно „Сбогом, красавици,

24rodopi.bg/Общество

След „Калотина“ съзнанието се изпълва с размисли за еврото. Зад гърба обаче остава естетиката за окото. Едно „Сбогом, красавици, тръгвам за пари“. Всяко нещо си има цена. Печелиш, но и губиш.

Мога да кажа, че за 5 години в Германия не видях една красива жена- естетически добре изглеждаща. Ако щете, облеклото вземете впредвид. Телосложението също. Докато съм си в Кърджали, за 10 минути мога да видя дузина прекрасни жени.

Естетическият вкус при дамите в Германия със сигурност е на друго ниво. Не преобладават токчета, ботуши и елегантни обувки, а почти на 100% маратонки.

Облеклото е дънки или панталони, неразкриващи нищо от сексапила на една жена. Няма рокли, деколтета, чорапогащници, поли и дрехи, които да подчертаят женствеността“, разсъждава по темата роден гурбетчия, живеещ в Германия.

Стандартът е друг, но на сърцето му липсва нещо.

Бях на един панаир в малко селце. Как пък една красива жена като нашенките не видях! И забавлението им бе малко като насила. Като под строй. Все едно партийно мероприятие. А у нас…, всички знаят какво е по събори. Като че ли тази емоционалност в гена предопределя и физическото излъчване на хората“, допълва нашенецът.

За 6 месеца в Щатите не видях толкова красиви жени, колкото за едно междучасие в Пловдивския университет“. Думи на професор Огнян Сапарев, цитирани по спомен от негов възпитаник.

COMMENTS

WORDPRESS: 0