Раздадоха 3 000 порции ашуре в Кърджали (видео)

Раздадоха 3 000 порции ашуре в Кърджали (видео)

24rodopi.bg/Кърджали Кмет, мюфтия, свещеник и дипломат раздадоха ашуре в района на кърджалийския пазар. Близо 3 000 порции от десерта ще стигнат до ж

24rodopi.bg/Кърджали

Кмет, мюфтия, свещеник и дипломат раздадоха ашуре в района на кърджалийския пазар. Близо 3 000 порции от десерта ще стигнат до жители на областния град и населени места от периферията днес.

Отбелязването на Деня Ашуре се организира от Община Кърджали и побратимената  Османгаази. Празникът събира на едно място и мюсюлмани, и християни по време на месец Мухаррем.

Молитвата за ашуре бе прочетена от районния мюфтия Насри Еминефенди, а на ритуала присъства и отец Петър Гарена. Гост на кмета д-р инж. Хасан Азис бе вицеконсулът Република Турция в Пловдив Халит Таръ.

„Най-силното послание, което отправя Кърджали и на думи, и на дела, е това за заедността. И, че всички сме заедно и в трудните, и в хубавите моменти. Най-силното ни послание е, че с уважение и обич без значение от пол, вяра, възгледи, ние всички изграждаме общият ни дом. Но богатството на многообразието е и в това, че заедно пазим и различните традиции в общия ни дом – силата на традицията е да почитаме другите в името на толерантността“, отбеляза кметът.

COMMENTS

WORDPRESS: 0