Рашков заговори за реформи в МВР, а в Бенковски плъзна слух „Закриват ни пожарната“

Рашков заговори за реформи в МВР, а в Бенковски плъзна слух „Закриват ни пожарната“

24rodopi.com/Регион Предстоят структурни и функционални промени в Министерството на вътрешните работи, обяви вътрешният министър Бойко Рашков по врем

24rodopi.com/Регион
Предстоят структурни и функционални промени в Министерството на вътрешните работи, обяви вътрешният министър Бойко Рашков по време на заседанието на Комисията по вътрешни работи в Народното събрание.
„Структурата на министерството е твърде тежка и включва звена, които нямат полицейски функции. Такова звено е Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Друг пример е МВР-болницата“, каза Бойко Рашков.
Има различни виждания за това дали пожарната да остане към МВР или да бъде обособена в самостоятелна агенция, посочи вътрешният министър.
Това изказване пък веднага предизвика слухове за затваряне на Участъка на пожарната в кирковското село Бенковски, сигнализираха за 24rodopi.com притеснени жители на едно от най-големите села в областта. Към момента на регионално ниво обаче няма никакви индикации това да се случи, установи проверка на екипа ни. Подобна реформа в МВР, която да отдели „Пожарна безопасност и защита на населението“ в отделна Агенция, би отнела месеци. Тя обаче не означава непременно закриване на противопожарни звена в страната.
Припомняме, че Пожарна служба в Бенковски има от 2006 година. Звеното заработи след заповед на министъра на МВР и… изгоряла къща в Бенковски, защото „заради отдалечеността на микрорайона от Районната противопожарна служба, която се намира в Подкова“ екипът пристигнал късно.
Както 24rodopi.com писа, Общинският съвет в Кирково нае от фирма двуетажна сграда, за да я предостави за нуждите на участък „Пожарна безопасност и защита на населението – село Бенковски“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0