Рашидов за бъдещ кабинет на спасението: Премиерът и министрите да са експерти, да има 4-ма политически вицепремиери

24rodopi.bg/Политика Шефът на отиващия си 49-ия парламент, почетният гражданин на Кърджали Вежди Рашидов посочи формулата за правителство на национал

24rodopi.bg/Политика

Шефът на отиващия си 49-ия парламент, почетният гражданин на Кърджали Вежди Рашидов посочи формулата за правителство на националното спасение след 2 април.

„Аз бих сложил експертен министър-председател, експертни министри и 4 политически вицепремиери, които да си разделят министерствата и всеки да отговаря ресорно за своите експертни министри“, твърди пред БНР Рашидов, който е народен представител от листата на ГЕРБ в Пловдив.

„4 години имаме яловост в управлението. Трябва в името на стабилизирането на България да спрем инфлацията, да се обединим, да се успокои българинът малко. Не може от избори на избори“, каза скулпторът, който веднъж участва и на парламентарни избори в Кърджали. Тогава той загуби мажоритарния вот, но влезе в парламента като водач на пропорционалната листа.

През 2009 година мажоритарните избори в Кърджалийско бяха спечелени от Ахмед Доган, който получи подкрепата на 67 675 избиратели,  68.38% от гласувалите, докато Рашидов взе 19 395 гласа (19.60%). Тогава за пропорционалната листа на ДПС гласуваха 67 770 души (68.60%), а за ГЕРБ – 18 648 души (18.88%).

Вежди Рашидов заяви, че не желае да участва на следващите избори. Но ако Бойко Борисов го помоли и има нужда от него, ще отиде да помогне и ще участва отново.

COMMENTS

WORDPRESS: 0