Радостин Василев: ИТН ще се опита да състави „експертен“ кабинет с ГЕРБ и ДПС, това е престъпление

Радостин Василев: ИТН ще се опита да състави „експертен“ кабинет с ГЕРБ и ДПС, това е престъпление

24rodopi.bg/Политика „Експертно“ правителство на ИТН с подкрепата на ГЕРБ и ДПС, не може да има, това е престъпление, хората ще излязат на протести.

24rodopi.bg/Политика

„Експертно“ правителство на ИТН с подкрепата на ГЕРБ и ДПС, не може да има, това е престъпление, хората ще излязат на протести.

Това заяви в сутрешния блок на bTV спортният министър в оставка Радостин Василев, който е най-коментираният политик в България вчера и днес.

Както вече 24rodopi.bg писа, премиерът Кирил Петков обяви, че ще продължава да ръководи кабинет на малцинството, който е на тройната коалиция – „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и БСП, но трябва да получи подкрепата на още 12 депутати. Радостин Василев осигури 5 гласа на депутати от „Има такъв народ“, които от вчера са независими.

Също вчера на заседание на ПГ на ИТН било съобщено, че ако ПП и ГЕРБ не успеят да съставят кабинети, и ако президентът Румен Радев реши да даде третия мандат на партията на Слави Трифонов, тя щяла да представи експертен кабинет, подкрепен от ГЕРБ и ДПС. Това, според Василев, обявил пред депутатите председателят Тошко Йорданов.

Очаквайте подробности

COMMENTS

WORDPRESS: 0