Путин към Ердоган: Спец операцията в Украйна протича по план и в съответствие с графика!

Путин към Ердоган: Спец операцията в Украйна протича по план и в съответствие с графика!

24rodopi.com/Общество „Спец операцията в Украйна протича по план и в съответствие с графика“, това е казал Владимир Путин на Реджеп Тайип Ердоган, ст

24rodopi.com/Общество
„Спец операцията в Украйна протича по план и в съответствие с графика“, това е казал Владимир Путин на Реджеп Тайип Ердоган, стана ясно от пресслужбата на Кремъл след проведения между двамата президенти телефонен разговор. Двамата лидери са разговаряли в продължение на 60 минути.
Спирането на руската военна операция в Украйна е възможно само ако Киев спре военните действия и изпълни исканията на Москва, категоричен бил Путин.
„В същото време руските въоръжени сили „правят всичко възможно, за да спасят живота и да гарантират безопасността на цивилните, точните удари се извършват изключително по обекти на военната инфраструктура“, пише още в съобщението.
„На този фон действията на националистически, неонацистки формирования, които продължават интензивни обстрели на Донбас и използват цивилни, включително чужденци, които всъщност са взети за заложници, като „жив щит“ ​​се отличават с особена жестокост и цинизъм“, се казва в доклада.
По време на разговора Путин потвърдил „готовността на руската страна за диалог с украинските власти и с чуждестранни партньори за разрешаване на конфликта“.
„В същото време беше обърнато внимание на безполезността на всякакви опити за проточване на преговорния процес, който се използва от украинските сили за сигурност с цел прегрупиране на своите сили и средства. Беше изразена надежда, че по време на планирания следващ кръг от преговори представители на Украйна ще покажат по-конструктивен подход, който изцяло отчита нововъзникващите реалности“, допълват от пресслужбата.
Путин и Ердоган се договорили да поддържат контакти чрез дипломатическите и военните ведомства на страните.
Путин е потвърдил готовността на руската страна да окаже цялата необходима помощ за безопасната евакуация на турските граждани от районите на военни действия.

COMMENTS

WORDPRESS: 0