Пускаш телевизора – чиновничката с ранг на вице Лена и бъдещият премиер Ники

Пускаш телевизора – чиновничката с ранг на вице Лена и бъдещият премиер Ники

24rodopi.bg/Коментари Лошото време е шанс за телевизора да се трансформира в уред не само за „нещо да дрънчи вкъщи“, но и за гледане. Това беше

24rodopi.bg/Коментари

Лошото време е шанс за телевизора да се трансформира в уред не само за „нещо да дрънчи вкъщи“, но и за гледане.

Това беше през уикенда. Едната телевизия дава най-коментираната чиновничка в държавата – Лена Бориславова, крехка жена, която носи на плещите си огромен товар. Държи се сякаш в длъжностната й характеристика пише „неформален вицепремиер“.

Тъжно гледа Лена Бориславова.

По другия канал върви Николай Василев, станал оборотно политическо лице по времето на Тройната коалиция – НДСВ, БСП, ДПС, после изчезнал от сцената, а през 2021-ва отново грейна като номинация на Слави Трифонов за министър-председател. Не стана. Няма как да стане.

Сега очите на Никито Василев греят като на бъдещ премиер на програмно правителство.

След час-два телевизорът пак показва двамата, всеки в различно студио.

Понеделник сутрин – пак чиновничката с ранг на вице Лена и бъдещият премиер Ники.

Редакторите изнемогват. Списъкът с „правилните“ става все по-къс и това е положението. Поне докато не се появи нов проект, чиято архитектура се съгражда в момента. Тогава ще има малко по-нови лица. По същество, втръснали, но и резервната скамейка на евроатлантизма се оказва къса. Съвсем скоро ще ги видите. Пазарлъкът с депутати ще продължи около месец. След това идва новият вот. Неизбежно е.

Тогава да видите какви циркове.

COMMENTS

WORDPRESS: 0