Протестиращи от „Възраждане“ опитаха щурм на парламента, арестувани са провокатори

Протестиращи от „Възраждане“ опитаха щурм на парламента, арестувани са провокатори

24rodopi.bg/Общество Протестиращия срещу зеления сертификат се опитаха да влязат в Народното събрание, от тълпата бяха изведени жени, арестувани са п

24rodopi.bg/Общество

Протестиращия срещу зеления сертификат се опитаха да влязат в Народното събрание, от тълпата бяха изведени жени, арестувани са провокатори от партия „Възраждане“, единият бил с пистолет. Това се случва на площада пред парламента в столицата.

Половин час преди да започне протестът, прииждаха автобуси от цялата страна, които стоварваха протестиращи в близост до сградата на парламента, съобщават столични репортери от мястото на събитието.

На протеста е цялата парламентарна група на „Възраждане“ с изключение на Костадин Костадинов, който се включи пред протестиращите с видеоразговор от голям екран пред паметника на цар Освободител. До депутатите на „Възраждане“ е и инфекционистът доц. Атанас Мангъров, който е против мерките и ваксинацията. На изборите той бе кандидат за депутат от АБВ.

Протестиращите успяха да разбият полицейския кордон и стигнаха до централния вход на Народното събрание към 13.20 часа. Деянието бе предварително планирано, като групи мъже обикаляха из протестиращите и обясняваха откъде и как ще разбият „полицейската ограда“.

С 32 автобуса са били извозени протестиращи от различни населени места. Няма организирано заминали на протеста кърджалийци.

COMMENTS

WORDPRESS: 0