Протестът: Мляко по асфалта, запалени бали, „Оставка на министъра“, блокада на София!(снимки, видео)

Протестът: Мляко по асфалта, запалени бали, „Оставка на министъра“, блокада на София!(снимки, видео)

24rodopi.bg/Общество Една цистерна с мляко бе излята върху асфалта на главния път между Кърджали и „Маказа“, пламнаха и бали слама… Стотици земе

24rodopi.bg/Общество

Една цистерна с мляко бе излята върху асфалта на главния път между Кърджали и „Маказа“, пламнаха и бали слама…

Стотици земеделци протестират с искане за незабавна оставка на министър Кирил Вътев и „групата около него, която желае да овладее земеделието“.

„След протестите през септември, отново бяхме излъгани от Вътев. Животновъдите отправихме 40 предложения, но нито едно не бе прието. Тук ние сме обединени-животновъди и зеленчукопроизводители. Опитват се да ликвидират този отрасъл, но това няма да го позволим. Родопите се надигат, цялата страна се надига. Тук сме подкрепени от стопани от Кърджалийско, Смолянско, Хасковско. Категорично искаме оставката на земеделския министър. Гласувахме му доверие, но той не може да се справи“, заяви животновъдът Бойко Синапов.

Протестиращите призоваха, ако има трезвомислещи политици, незабавно за приемат Закон за защита на земеделския производител.

„Компенсациите заради украинския внос са за цяла Европа, но те не са достатъчни, това не ни задоволява, няма да позволим да се ликвидира този основен сектор и поминък в България“, посочиха протестиращите.

Във вторник те тръгват към столицата. „По време на националния протест ще блокираме цяла София“, заканиха се недоволните.

Още по темата, във видеото:

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0