Протест на рибари парализира Момчилград, искат оставката на шефовете на стопанство „Нановица“

24rodopi.bg/Темата+ Протест парализира Момчилград. Рибари от целия регион блокираха централната улица "Гюмюрджинска", заставайки пред кръговото кръст

24rodopi.bg/Темата+

Протест парализира Момчилград. Рибари от целия регион блокираха централната улица „Гюмюрджинска“, заставайки пред кръговото кръстовище на входа на града. Причината за недоволството им са действията на ръководството на Еленово стопанство „Нановица“.

„Става въпрос за директора и заместника му. Те не желаят ние да ловим риба на брега на язовир „Студен кладенец“, в района на стопанството. Преди две седмици директорът пристигна с лодка до брега, бяхме няколко души. Заплаши ни да се махаме, след което форсира двигателя на лодката, подкара срещу нас и ни събра въдиците с нея, съсипвайки ги. Това не е за първи път. Тормозът е от няколко години. С багер бе разкопан пътя, поставяха се камъни, за да не може да се стига до водата с леки коли“, сподели за 24rodopi.com един от инициаторите на протеста Боян Топалов.

„Недоумяваме с какво пречим? Това не е частен водоем, нито пък стопанството им е някаква бащиния. Защо не желаят да сме там, да не видим нещо, което не трябва ли?“, питат рибарите.

С протеста си те настояват за среща с шефа на Националния съюз на ловците и риболовците, оставка на директора на „Нановица, както и неговия заместник, да се спрат своеволията, както и да се възстановят всички щети, нанесени върху рибарските принадлежности, възлизащи на хиляди левове.

„Никога не е имало преди това проблеми. Но откакто ги докараха тези двамата, от асеновградските села, тормозът спрямо нас не спира“, допълниха рибарите.

COMMENTS

WORDPRESS: 0