Прокурори на среща с кметове: Яки глоби за крави по пътя за „Маказа“!

Прокурори на среща с кметове: Яки глоби за крави по пътя за „Маказа“!

24rodopi.bg/Общество/Регион Собственици на свободно движещи се животни по пътя към ГКПП „Маказа“ ще бъдат санкционирани. Тези мерки бяха обсъдени на

24rodopi.bg/Общество/Регион

Собственици на свободно движещи се животни по пътя към ГКПП „Маказа“ ще бъдат санкционирани. Тези мерки бяха обсъдени на среща между районни прокурори от Кърджали и кметове на малки населени места, край чиито землища преминава международният път, а така също и отсечката за Хасково през село Мост.

Причината е в опасността от инциденти, която създават животните.

Срещата бе организирана от районния прокурор на Кърджали Стоян Моневски.

На нея присъстваха и началниците на районните полицейски управления и д-р Али Дурмушали, директор на Областната дирекция за безопасност на храните в Кърджали.

„Трафикът в отсечката към ГКПП Маказа е интензивен по всяко време на годината, а безнадзорно движещите се животни създават опасности, заради което собствениците ще бъдат предупредени да не ги допускат по пътната настилка, иначе ще им бъдат налагани санкции по закона“, обясни районният прокурор Стоян Моневски.

Предстои провеждане на координационни срещи и в други населени места между прокурори, кметовете и представители на Областната дирекция по безопасност на храните в Кърджали по същата тема.

На срещата се реши да бъдат засилени дежурните патрули в районите с интензивен трафик в областта. По време на дискусията бе поставен проблем за липсата на пътна маркировка върху новоасфалтирания участък в района на с. Чубрика, общ. Ардино, където почти ежедневно падат мъгли, а теренът е планински и често с мокра асфалтова настилка.

COMMENTS

WORDPRESS: 0