Прокурорът: Няма политически мотив в нападението над кмета! Искаме 72 часа задържане, а после – клиника или килия

По първоначални данни се касае за нападение заради изгубен търг за отдаване на общински обект под наем, който обаче е бил проведен преди десетина годи

По първоначални данни се касае за нападение заради изгубен търг за отдаване на общински обект под наем, който обаче е бил проведен преди десетина години.

24rodopi.bg/Общество

Няма никакъв политически мотив в нападението над кмета на Кирково. Касае се за груби хулигански действия, извършени на обществено място срещу представител на местната власт.

Това обяви наблюдаващият прокурор по случая с нападнатия Шинаси Сюлейман – Емил Александров.

Вече са назначени съдебните експертизи, които да установят нараняванията на кмета и психичното състояние на нападателя. Прокуратурата ще поиска 72 часа задържане на 47-годишния Бисер Ч., а след това ще входира подобна мярка за неотклонение и пред съда. В случай, че психиатричната експертиза установи, че мъжът не е можел да носи отговорност за постъпката си, той ще бъде въдворен в специализирано заведение, допълни прокурор Александров.

Припомняме, че кметът на Кирково бе нападнат от 47-годишния Бисер Ч. в центъра на населеното място около 13,30 часа на 16 ноември. Нанесени са му множество удари с гаечен ключ. Преди това нападателят счупил глобус от коледната украса на площада. Всичко се е случило пред погледите на около 7-8 души, сред тях заместник кметът и секретарят на Общината.

Според прокурор Александров, по първоначални данни се касае за нападение заради изгубен търг за отдаване на общински обект под наем, който обаче е бил проведен преди десетина години.

Припомняме, че 47-годишният Бисер Ч. се е занимавал с търговия на лекарствени продукти.

На снимката: Прокурор Александров

COMMENTS

WORDPRESS: 0