Прокурор: Опашка от клиенти пред блока на наркодилър!

Прокурор: Опашка от клиенти пред блока на наркодилър!

24rodopi.bg/Общество/Криминале „Пред блока му е имало опашка от клиенти. Той продава наркотични вещества. Как да бъде под „домашен арест“, той ще про

24rodopi.bg/Общество/Криминале

„Пред блока му е имало опашка от клиенти. Той продава наркотични вещества. Как да бъде под „домашен арест“, той ще продължи да продава не пред входа, а от дома си“.

Тези аргументи изполва прокурор в Апелативния съд при разглеждане на мярката за неотклонение на кърджалиец, задържан за разпространение на дрога.

Защитата на обвиняемия поиска  по-лека такава-„домашен арест“ или „парична гаранция“, за да може мъжът да се грижи за болната си баба в областния град.

Прокурорът обаче посочи, че кърджалиецът напускал често страната, като пребивавал зад граница по десет месеца, като така аргументът „грижи“ се изключва.

Т. имал и предишни осъждания заради притежание на наркотици. В момента пък чака дело срещу себе си за разпространение.

Апелативният съд потвърди решението на окръжните магистрати в Кърджали за най-тежката мярка „задържане под стража“ заради „предходните осъждания и криминални прояви на обвиняемия, очертаващи го като лице със затвърдени престъпни навици и проявяващо упорита престъпна воля при извършване на престъпления, свързани с наркотични вещества“.

Определението е окончателно.

COMMENTS

WORDPRESS: 0