Прокуратурата: Задържаната е държавен служител в Областна дирекция на МВР

24rodopi.bg/Темата+ Районна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство за управление на автомобил след употреба на алкохол от служител на

24rodopi.bg/Темата+

Районна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство за управление на автомобил след употреба на алкохол от служител на ОД на МВР-Кърджали

Районна прокуратура-Кърджали образува досъдебно производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс – за управление на автомобил след употреба на алкохол, установено с химическа експертиза.

На 21.11.2022 г. в гр. Кърджали е бил спрян за проверка от полицейски служители лек автомобил, марка „Фолксваген“.  Колата управлявала 41-годишната С.П.  – държавен служител в ОД на МВР – Кърджали, потвърждават новината на 24rodopi.com от държавното обвинение.

При извършения химически анализ на дадената кръвна проба е установено наличие на 2,75 промила алкохол в кръвта й. С.П. е била задържана за срок от 24 часа по Закона за МВР. Тя е управлявала автомобил, собственост на неин близък. 

Продължава извършването на процесуално-следствени действия по делото под надзора на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура-Кърджали.

COMMENTS

WORDPRESS: 0