Прокуратурата: Повдигнато е обвинение на водача, причинил тежката катастрофа с двама загинали край Садово

Прокуратурата: Повдигнато е обвинение на водача, причинил тежката катастрофа с двама загинали край Садово

24rodopi.bg/Криминале Повдигнаха обвинение на 45-годишния водач, причинил тежкото ПТП, при което загинаха двама мъже на пътя между Садово и Пловдив,

24rodopi.bg/Криминале

Повдигнаха обвинение на 45-годишния водач, причинил тежкото ПТП, при което загинаха двама мъже на пътя между Садово и Пловдив, съобщават от Окръжна прокуратура.

Припомняме, че и 3-мата са от Кърджалийско.

Инцидентът стана на 12 декември през нощта.

„БМВ“ със софийска регистрация се удря челно в такси „Дачия“ с кърджалийска регистрация. В катастрофата е участвала и трета кола – пловдивска „КИА“. От екип на спешна медицинска помощ на място е констатирана смъртта на двама мъже от таксиметровия автомобил – 31-годишния водач и 33-годишен пътник.

В тежко състояние в болница е транспортиран шофьорът на „БМВ“-то, на 45-годишния кърджалийски бизнесмен.

Загиналият пътник е гурбетчия, който бил взет от летището в София.

Водачът на БМВ-то е с наложена парична гаранция от 10 000 лева. Той е с тежки травми и още е в лечебно заведение.

Под надзора на Окръжна прокуратура –Пловдив се провеждат действия по разследването. Изготвени са съдебномедицински експертизи, които са установили телесните повреди и причината за смъртта на двамата мъже, починали при катастрофата, посочват от държавното обвинение.

От изготвената химическа експертиза става ясно, че в кръвта на обвиняемия не е открито наличие на алкохол и наркотични вещества.

След изготвянето на автотехническа експертиза по делото ще се премине към приключване на разследването и изготвяне на обвинителен акт.

COMMENTS

WORDPRESS: 0