Прокуратурата погна пореден хитрец с фалшив стаж за пенсия

Прокуратурата погна пореден хитрец с фалшив стаж за пенсия

Досъдебно производство за използване на неистински официален документ е образувано в ОД на МВР с постановление на Районната прокуратура, съобщиха от п

Досъдебно производство за използване на неистински официален документ е образувано в ОД на МВР с постановление на Районната прокуратура, съобщиха от полицията. Жител на община Кърджали представил в Териториалното поделение на НОИ образец за придобит трудов стаж за получаване на пенсия. По първоначални данни в документа били вписани неверни данни, като за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност от ползвателя. Разследването по случая се извършва от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ с оглед на чл.316 във връзка с чл.308, ал.1 от Наказателния кодекс.

Баща дължи 11 500 лева на децата си

Проверка за неизплатени издръжки е започната в РУ-Момчилград с постановление на Районната прокуратура. 44-годишен жител на общината не издължил определени по съдебен ред месечни вноски на непълнолетните си деца, като натрупаната до момента сума достигнала 11 500 лв. Проверката по случая е възложена на група „Охранителна полиция“ в управлението.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0