Прокуратурата пое 15-годишния! И друг път е бил зад волана

Прокуратурата пое 15-годишния! И друг път е бил зад волана

24rodopi.bg/Общество Под наблюдението на Окръжна прокуратура-Кърджали се провежда разследване за причиняване на смърт по непредпазливост на 83-годишн

24rodopi.bg/Общество

Под наблюдението на Окръжна прокуратура-Кърджали се провежда разследване за причиняване на смърт по непредпазливост на 83-годишна жена, вследствие на нарушаване на правилата за движение при управление на моторно превозно средство от 15-годишен водач, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Установено е, че на 4 юли около 21,00 часа, непълнолетният А.И., на 15 години, от Кърджали, е взел от дома си ключовете на лек автомобил, оставен на съхранение на пълнолетен член на домакинството му, потвърдиха новината на 24rodopi.com от по-рано днес от прокуратурата.

След като привел превозното средство в движение, непълнолетният предприел управлението му в Кърджали, в района, в който живее. Прибирайки се към дома си, А.И. възприел на пътя възрастна жена, която се придвижвала пеша, не успял своевременно да спре и последвал удар на превозното средство с пешеходеца.

По-късно същата вечер пострадалата е починала.

Разследването по делото е започнало на 04.07.2022г. с извършването на оглед на местопроизшествие. Проведени са разпити на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза, която да установи причините за смъртта на пострадалата. Предстои събиране на гласни доказателства, както и назначаване на съдебна автотехническа експертиза.

От ОП-Кърджали е изготвено писмо до Дирекция „Социално подпомагане“- гр. Кърджали за преценка относно необходимостта от предприемане на действия за прилагане на мерки по Закона за закрила на детето. Основание за това са дали установените до момента факти, че непълнолетният А.И. и в други случаи е управлявал моторно превозно средство.

15-годишният Атанас: Фаровете са слаби, не видях жената!… Възрастната кърджалийка се прибирала от градинката си (видео) – тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0