Прокуратурата ги кара наред: Иска имунитета на депутат заради опит за блудство с дете! (обновена)

24rodopi.bg/Политика/Криминале Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до На

24rodopi.bg/Политика/Криминале

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Народното събрание на Република България (НС) за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на Даниел Александров, депутат от ГЕРБ в Народното събрание.

Предложението е изготвено от наблюдаващия прокурор в СГП във връзка с образувано на 31.05.2023 г. досъдебно производство и в него се сочи, че събраните доказателства са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на Д.А. за престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК.

Наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 07.05.2023 г., в с. Бистрица, Д.А. чрез употреба на сила извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст.

Като народен представител Д.А. е „лице с имунитет“. НПК установява забрана да се привлича като обвиняем лице с имунитет. Съобразно чл. 220, ал. 1 от НПК наказателно преследване срещу лице с имунитет може да се проведе едва след отпадане на имунитета. С оглед разпоредбата на чл. 70, ал. 1 от Конституцията на Република България, за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, е необходимо разрешение на НС, а когато то не заседава – на председателя на НС.

Припомняме, че до момента Прокуратурата поиска сваляне на имунитета на двама депутати от „Възраждане“, както и на бившите премиери Бойко Борисов и Кирил Петков.

Народният представител от ГЕРБ Даниел Александров заяви в извънреден брифинг, че всичко, което излиза по негов адрес, е заради развода му.

„В дъното на всичко, което излиза днес по мой адрес, е разводът ми, който е от месец-два. Опитахме се да го запазим в тайна и да не излиза по медиите, но уви! Няма нищо вярно от това, което е написано по мой адрес“, каза Александров.

Темата+: Депутатът, чийто имунитет бе поискан заради опит за блудство с дете, е кирковски зет! – четете тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0