Прокуратура, ДАНС, МВР и ПГ на ДПС сезирани: Воден рекет над 700 абонати в Кърджали, хиляди са потърпевши!

24rodopi.bg/Кърджали Цял район на Кърджали, с над 700 абоната, е подложен на „воден тормоз“ от собственик на тръба за промишлена вода. От три месеца

24rodopi.bg/Кърджали

Цял район на Кърджали, с над 700 абоната, е подложен на „воден тормоз“ от собственик на тръба за промишлена вода. От три месеца тя периодично е спирана във вилната зона на Прилепци. Водата не достига и до завод и няколко бетонови центъра, в които работят близо 3 000 души, и които са принудени внезапно да спират производствата си заради „тероризма“, извършван от собственика на съоръжението.

Това се посочва в сигнал от стотици кърджалийци до председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски. 

Както 24rodopi.com първи писа преди време, периодично абонати са оставяни на „сух режим“ в района на вилната зона.

„По Закон „ВиК“-Кърджали е единствен оператор на ВиК услуги на територията на област Кърджали. За осъществяването на своите дейности дружеството сключва договор с „Напоителни системи“, клон Хасково, за тръбопровод, находящ се във вилната зона на Прилепци. Той се явява отклонение на тръбопровода, собственост на частната фирма, причинила безводието, загуба на финансови средства и морални щети, понесени от потребителите. Между тях вече открито се говори за извършване на рекет от собственика на съоръжението“, се посочва в сигнала.

От „ВиК“-Кърджали своевременно са информирали Окръжна прокуратура, „Български ВиК холдинг“ София, Областната дирекция на МВР, ДАНС, председателя на ДПС Делян Пеевски и парламентарната група на партията, областния управител, кмета на Кърджали.

COMMENTS

WORDPRESS: 0