Профилът на джигита в Кърджали: 18-30 години, любов към немски коли, слаби умения, голямо самочувствие…

Профилът на джигита в Кърджали: 18-30 години, любов към немски коли, слаби умения, голямо самочувствие…

24rodopi.bg/Общество От 18 до 30-годишен, с афинитет към немски возила втора употреба, слаби умения, но голямо самочувствие. Профилът в общи линии н

24rodopi.bg/Общество

От 18 до 30-годишен, с афинитет към немски возила втора употреба, слаби умения, но голямо самочувствие.

Профилът в общи линии на джигита по пътищата в Кърджали и региона.

Огромен процент от катастрофите в региона са заради висока скорост, която, гарнирана с възрастта на превозните средства, допринася още повече за пътния травматизъм.

„Голяма част от младите водачи не осъзнават опасностите, които крие безразсъдното настъпване на газта.  „Аз сега като си взема „беемвето“ и да видиш“, са ми споделяли курсисти. Няма точна статистика, но именно с подобни автомобили стават и тежките катастрофи“, коментира за 24rodopi.com автоинструктор.

„От 20 до 30-35 години, който шофира с телефон в ръка и виси в социалните мрежи“-това е профилът на шофьора в София, който предизвиква катастрофа, очертан от шефа на КАТ – София Тенчо Тенев. Той подчертава, че алкохолът и наркотиците остават също сериозен проблем.

Все повече нараства броят на залавяните дрогирани водачи в Кърджалийско. Той почти се изравнява на този на седналите зад волана след употреба на алкохол.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0