Проф. Константинов: В Посолството ще накарат ГЕРБ и ПП-ДБ да съставят правителство

24rodopi.bg/Политика „Правителство ще се състави при следните условия: В американското посолство на Бойко Борисов са му показали трети списък „Магн

24rodopi.bg/Политика

„Правителство ще се състави при следните условия: В американското посолство на Бойко Борисов са му показали трети списък „Магнитски“ и както виждаме, той е готов на всичко. Той не случайно е бил там три пъти за пет дни, както сам каза.

Сега ще викнат и Асен Василев и Кирил Петков на килимчето, или ще им пратят някой да им спусне каквото трябва. Ще им покажат и техния списък, започващ с техните имена. И ще настъпи такава братска обич и харесване между двете големи коалиции, че просто ще останем без думи от отвращение. „Продължаваме промяната“ плюс ГЕРБ имат над 135 депутати и никой друг не им трябва“, твърди пред „Труд“ анализаторът проф. Михаил Константинов.

Според известния математик правителството на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще бъде съставено по чужда воля.

„Ако нещата в Украйна се развиват по начина, по който се развиват, директно ще ги накарат да съставят общо правителство с шамари, ако трябва, в съответното Посолство.

Не може НАТО да води война, която вече става война на живот и смърт, със слаб тил и глезотии от вида „искам-не искам“. Да не говорим, че ще ни накарат да пратим и войски в Украйна, което се надявам да стане само на доброволчески начала. Ние нямаме държавник като цар Борис III, който да се озъби и да каже: Няма да пращам войски.

Тук ще им дадат по 10 000 евро заплата на месец и поне едно 5 000 души ще се навият да се бият в Украйна. Доброволческите батальони от край време са практика за НАТО. Кой в момента обслужва натовската техника в Украйна? Обслужват я западни, пенсионирани уж военни“, посочва проф. Константинов.

На въпрос „Да разбираме ли, че 49-тия парламент е обречен да излъчи правителство на всяка цена?“, математикът казва: „Ако войната в Украйна продължава в същия дух и със същата скорост на ескалация, правителство ще трябва да се направи. Ако една от двете страни във войната вземе, че рухне в близките месеци, което не виждам как ще стане, тогава нещата ще бъдат ясни – няма да има нужда да се прави правителство на всяка цена.

Прогнозите са войната по-скоро да се ожесточава, защото нито една от двете воюващи страни не е готова да се предаде. Войната стана Отечествена за Русия и хората там вече си държат пръста на копчето. На червеното, имам предвид. Това е от едната страна. А на Украйна ще u дадат ли да загуби? Няма да u дадат, разбира се“.

Запитан какво би могло да събере ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ освен повелята откъм известната улица „Козяк“, проф. Константинов посочва: „Това е единствената повеля, която може да ги събере. Иначе омразата между двете формации е на макс. Лошото е, че и народът български се сцепи на две и двете части не могат да се понасят. Дълбинната причина е изчерпването на важните ресурси: въздух, вода и земя.

Естествено, правителството между „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ няма да съдържа Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Добрев примерно, а ще включва някакъв втори ешелон управници. Така правителството ще бъде уж експертно. А такова правителство, както знаем, не съществува. Всяко правителство е политическо“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0