Проф. Габровски е читав, а дипломатите спят с грозни жени

Проф. Габровски е читав, а дипломатите спят с грозни жени

Нико Ников/24rodopi.bg/Общество/Коментари   Къде, по дяволите, да намерим стойностен човек за министър-председател? В България, разбира се. Проф. Н

Нико Ников/24rodopi.bg/Общество/Коментари

 

Къде, по дяволите, да намерим стойностен човек за министър-председател?

В България, разбира се. Проф. Николай Габровски е читав. Много си става даже, но го прецакаха със списъка на кандидатите за министри.

И, разбира се, с усещането, че хитрият ученик на Тодор Живков го използвал. Бърза консумация.

 

*

Ако Борисов е измислил това нещо с Габровски, то политикът от Банкя е все още във форма, и дори се опитва да е модерен. Ама това с „гарнитурата на професора“ си е 1 към 1 буламач. Безвкусица с много политика и „стар бардак“, и малко експертиза.

Тачева, оня със списанието с голите какички, оная дето беше гадже преди мнооого години на Германеца, другата с идеята да се забрани на над 60-годишните да шофират, онзи с членството си в 5-6 партии… Списък, който би катурнал всяка добра стратегия.

 

*

Един приятел, прочел предишната ми политическа дописка, вика: Бай Нико, дай нещо оригинално за оригиналния живот! Политиката е ментето.

Та, докато чета списъка на проф. Габровски, се сещам за една доста стара история, която веселеше от министри до журналисти.

Гледаш и не вярваш на очите си. Ситна, грозничка, преждевременно олелчила се. Бъкано е на пазара с такива. Нищо секси, а любовница на дипломат. Направили я зам.-министър от квотата, а тя обикаля редакции и си пробутва интервюта. Вярва си, че е „голямата работа“ и дори си позволява  да покани шефа на парламента на лов, за да го вкарат в корупционен капан.

Че в България се краде „като за световно“, това е нещо до болка познато. Ама аз си знам, че си струва да го правиш, ако крадното и на оня свят се носи или на тази земя удължат живота поне до 250 години, и единствено са кахъря за лелката и дипломата.

Защо хората с позиции кръшкат с грозни жени?

Отговорът идва от един чешит, народен любимец, който казваше: България е малка, всички сме баджанаци!

Обяснението на същия по темата за дипломата и преждевременно олелчилата се с квотния пост: Експертите „къртачи“ спят с грозни жени, защото те го правят като за финал на световно първенство всеки път, като за последно…

Толкова за списъка на читавия кандидат. И с извинение.

Май малко грубичко стана, ама поне не е нагло, като на персонажа от забежките на дипломата: Исках да предам опита си на младите в политиката!

На снимката: Кофти резултат. Проектокабинетът „Габровски“ не мина в парламента заради списъка и Борисов

COMMENTS

WORDPRESS: 0