Проф. д-р Георги Михайлов: И 100 завода не решават проблемите, Кърджали има 2 златни преимущества

Проф. д-р Георги Михайлов: И 100 завода не решават проблемите, Кърджали има 2 златни преимущества

24rodopi.bg/Избори „БСП изпраща за водачи знакови лица за нейната политика. Аз съм от Банско, но сам поисках да дойда в Кърджали. Да видя този край,

24rodopi.bg/Избори

„БСП изпраща за водачи знакови лица за нейната политика. Аз съм от Банско, но сам поисках да дойда в Кърджали. Да видя този край, да бъда откровен. Когато Милко Багдасаров ме развеждаше из всички кътчета на региона, аз разбрах, че всички управници имат дълг към Кърджали“.

Това обяви на среща с десетки жители на областния град водачът на листата на БСП проф. д-р Георги Михайлов.

Състоянието на пътя от Хасково до Кърджали, това на пункта „Маказа“, свързващ Хелзинки с Александропулис, но ограничен до автомобили до 3,5 тона, липса на Околовръстно, паднали покриви на училища, липсата на деца, обезлюдяването, отбеляза като проблеми проф. Михайлов.

„Посетих два завода. Единият на 4-то място в света по производство на пневматична хидравлика, другият изнася оборудване за автомобили в цял свят. Но тук не могат да се построят 100 завода, които да решат проблемите на региона. Тук има две златни преимущества, с които Кърджали изпреварва останалите-климат и релеф. Подходящи за всякакъв вид туризъм-екологичен, селски, вело, ахреологически. Леглата в местата за настаняване са под 1000. Няма нито един 5-звезден хотел, нито ресторант. Хотелската мрежа е разкъсана“, посочи водачът на листата на БСП.

Той акцентира и върху проблема със здравеопазването, достъпът на хора до здравна помощ. Останал е впечатлен от базата на училище „П.Р.Славейков“, като подобна е виждал във Франция, САЩ, но не и в България. Това обаче не решава проблемите.

„Те са стратегически. Решението е чрез стимулиране на регионализацията на развитието на областите. Чрез отделяне на 10% от данъците на директно подчинение на Областни съвети, които да решават какво да развиват на своя територия. Това е наша идея и ще я наложим, ако влезем в конструкцията на управлението“, посочи проф. Михайлов.

Той допълни, че БСП застава с №28 с чистата съвест на изпълнила основи обещания за периода на управление. Водачът на листата бе категоричен, че ако държавата не поеме енергийното субсидиране на бизнеса и семействата, и бизнесът, и гражданите ще „катастрофират през зимата“.

Червената линия, която чертаят социалистите, е една-България да не бъде въвлечена във война.

Проф. Михайлов отправи послание-да се гласува, и да „се разделим с една срамна част от българската история в последните 12 години. Опитват се да получат реванш, нека не им позволим. България заслужава по-доброто!“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0