Продават сладки, а с парите изграждат велопаркинг

Продават сладки, а с парите изграждат велопаркинг

Дни преди Великден, цялата училищна общност на СУ „Йордан Йовков“ – Кърджали се обедини в името на една кауза – изграждане на велопаркинг в двора на у

Дни преди Великден, цялата училищна общност на СУ „Йордан Йовков“ – Кърджали се обедини в името на една кауза – изграждане на велопаркинг в двора на училището. Идеята е на учениците от VI а клас и техният преподавател по предприемачество – Кристина Паскалева. Проектът е по програмата на Джуниър Ачийвмънт и е с цел опазване на околната среда и водене на здравословен начин на живот.

Инициативата е подкрепена от ръководството на училището, учители и ученици. За набиране на средствата бе организиран Великденски благотворителен базар, във фоайето на втория етаж, където се предлагаха домашно приготвени изкушения и  традиционни великденски  ястия, които бързо се изкупиха.

Учениците на „Йовков“ споделиха, че са щастливи от идеята за изграждане на велопаркинг, с радост ще идват с велосипедите си на училище и ще са спокойни, че те ще бъдат на сигурно място.

С примера си шестокласниците искат да подканят всички към воденето на здравословен начин на живот и опазване на околната среда. Те споделиха, че следващата им цел е изграждане на паркинг за тротинетки.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0