Продай се в сряда сутрин. За 5 милиона евро! За да разрушиш бардак, бюлетина не трябва…

Продай се в сряда сутрин. За 5 милиона евро! За да разрушиш бардак, бюлетина не трябва…

Нико НИКОВ/24rodopi.bg/Коментари/Политика Няма никакво значение дали поредният предател на Слави Трифонов е „пиянде от Биг Брадър“ или „варненско б

Нико НИКОВ/24rodopi.bg/Коментари/Политика

Няма никакво значение дали поредният предател на Слави Трифонов е „пиянде от Биг Брадър“ или „варненско би“. Дали пиеш малко или много, дали ти харесва секса с жени или мъже, това си е личен избор.

Дали достойно можеш да си вадиш хляба, или като силиконови българки в Дубай, също е личен избор.

Виж, цената от 3 милиона евро, има някакво значение за по-умните временни политици, които искат да направят големия удар. На предателя втори шанс не се дава, затова е най-добре да си продадеш гласа в последния момент, в сряда сутрин, малко преди вота на недоверие. И напишеш на листчето „5 млн., ама европейски“.

Всъщност, нито едно от предните изречения не си струва, защото всеки следящ поне малко политиката в България рано или късно стига до тъжен извод: На глава от населението в Народното събрание има най-некачествени хора! Сравнено с други институции или просто сравнимо с други разгърнати застроени площи.

Важното е, че президентът Румен Радев, най-одобряваната институция у нас, го каза 1:1.

 

„Като всички българи следя с огорчение разпада на това Народно събрание. Но партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискредитират цялата политическа система, че българският парламент не е тържище. Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел. Но и двете страни убиват надеждата на българите в политическата класа. Убиват я с речта си, с поведението си, с популизма и с братуването на политически противници в името на властта“, обяви държавният глава.

 

Тъжно, много тъжно за България.

Ясно е, че трансферният прозорец в парламента е отворен до 9.00 часа на 22 юни. Време е за древен занаят в Народното събрание, биха определили политическата ситуация у нас жриците на любовта.

Продай се в сряда сутрин. За 5 млн. евро!

Ама цял живот щели да те наричат „предател“, „зависимо псе“, „човешка отрепка“, „мъж без гащи“ и т. н.

Като ще е петно, да е за 5 милиона.

А Слави Трифонов да се сърди на себе си. Когато си голям търговец, създаваш малки търговци. Да имаш парламентарна група, това не те прави политик, а само търговец в политиката. Колкото до малките търговци в това ПГ, те става по-алчни. А лакомията води до самоизяждане.

*

И за финал. Най-тъжният извод от цялото това изложение на древните занаяти. От избори май няма смисъл. Ако решаваха нещо, щяха да са забранени. Не става и с протести тип арт инсталации и флаш мобове а ла „разголената гръд на Френската революция“. Помните какво стана през 2014-та, когато Орешарски рече „Предлагам Пеевски…“. Едни балетни постановки по площадите. И правителството падна, ама не на жълтите павета, а след едно кафе между Борисов и Местан в… Кърджали.

Помните и на последните протести. Пак същото. Трябваше една тръба да бъде приключена…

Нещата се решават на по едно кафе или с много пари. Наши при това.

И бардакът пак се пълни.

За нова промяна е необходим катаклизъм. Който да помете проядената основа на парламентаризма…

Илюстрация: pixabay.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0