Пристигнаха от Турция и Западна Европа за празника на родното село

Пристигнаха от Турция и Западна Европа за празника на родното село

24rodopi.bg/Регион Традиционният селищен празник в ардинското село Горно Прахово бе възобновен след 2-годишно прекъсване поради епидемията от коранав

24rodopi.bg/Регион

Традиционният селищен празник в ардинското село Горно Прахово бе възобновен след 2-годишно прекъсване поради епидемията от коранавирус. Освен стотиците местни жители и гости от околността, тук бяха и изселници от Турция и гурбетчии от Западна Европа, за да се видят с роднини и приятели и да прекарат незабравими моменти.

Празничното събитие уважиха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, народните представител от ДПС в 47-то Народно събрание Байрам Байрам и инж. Павлин Кръстев, областният председател на ДПС Ресми Мурад, председателят на Общинската организация на ДПС в Ардино Шахин Байрамов.

Празникът на Горно Прахово започна с четене на стихове от местния поет Рамазан Муслу (Улусой). Пред присъстващите Гюнер Мюмюн прочете с емоция стихотворението „Моето село Горно Прахово“.

Народният представител в 47-то Народно събрание инж. Павлин Кръстев поздрави празнуващите, пожелавайки им здраве, много щастие и късмет. Той посочи, че празниците сплотяват и обединяват хората.

За доброто настроение на присъстващите се погрижи оркестър „Айчо бенд“ от Крумовград. В центъра на родопското село се извиха кръшни хора.

В рамките на празника бяха организирани турнири по футбол на малки врати, шахмат и бридж-белот. На победителите бяха раздадени парични награди.

Организатори на празника бяха местното народно читалище „Лъч“ и кметство Горно Прахово.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

COMMENTS

WORDPRESS: 0