Присъда за грък от схемата „Наркошопинг от тайници“ към „Маказа“

Присъда за грък от схемата „Наркошопинг от тайници“ към „Маказа“

24rodopi.bg/Общество Условна присъда получи надрусания 31-годишен грък, който се опита да премине през ГКПП „Маказа“ през февруари. Чуждият гражданин

24rodopi.bg/Общество

Условна присъда получи надрусания 31-годишен грък, който се опита да премине през ГКПП „Маказа“ през февруари. Чуждият гражданин сключи споразумение с прокуратурата. Наказанието му е 8 месеца „лишаване от свобода“, отложено с 3-годишен изпитателен срок.

Припомняме, че той бе задържан на граничния пункт в опит да влезе в Гърция. Тестът установил наличие на кокаин и метадон в организма на водача. В автомобила пък бяха открити малко над 3 грама метаамфетамин.

Както вече писахме, 10 досъдебни производства са били образувани от районната прокуратура в рамките на м.г. за притежание на наркотици след акции на „Гранична полиция“. Те са най-вече срещу гръцки граждани, опитали да преминат през ГКПП „Маказа“.

Жители на южната ни съседка идват на „наркошопинг“, като те се снабдяват най-вече със синтетична дрога от вътрешността на страната. Схемата била гърците да вземат дрогата от предварително заредени с нужното им количество тайници, разкриха от прокуратурата.

Очаква се решение и по делото с 35-годишен грък, който бе задържан на „Маказа“, след като тестът установил наличие на кокаин, метадон, бензодиазепини, канабис и амфетамин в организма му.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0