ВИДЕО репортаж: Президентът в „Теклас“ – за бъдещето, цената на тока, въглищната енергетика

24rodopi.com/TV/Политика, Регион „Не всяка компания може да се похвали, че във времена на пандемия не само разширява обема на производство, но и ра

24rodopi.com/TV/Политика, Регион

„Не всяка компания може да се похвали, че във времена на пандемия не само разширява обема на производство, но и разкрива нови клонове и фабрики. Това е една компания, с която се гордеем не само днес, но със сигурност и в бъдеще“.

Това обяви по време на посещението си в „Теклас“ президентът Румен Радев. Той бе посрещнат лично от генералния директор на холдинга Неби Анъл и изпълнителния директор Георги Георгиев. Домакините направиха кратка презентация за дейността на холдинга и развитието му през годините.

Президентът бе запознат отблизо с производството, разглеждайки един от най-новите цехове на предприятието, в който голяма част от дейността е роботизирана.

„Виждам едно бъдеще в реалност за българската икономика. С много визионерство, с един ефективен мениджмънт, мога да кажа на световно ниво и то си личи по резултатите“, допълни Радев след обиколката в един от новите цехове на „Теклас“.

Той отговори и на въпроси на журналисти относно повишението на цените на електроенергията.

„Аз очаквам да има ефект и то има, от тези краткосрочни и средносрочни мерки, които прие служебното правителство, като успокои цените. И още веднъж казвам – трета поредна седмица, ние сме с най-ниска цена в Европа заедно с Полша“, посочи държавният глава.

Засегната бе и темата за закриването на въглищната енергетика.

„Това е стратегическо решение за България, изключително обвързващо, свързано с разрешаването на огромен социален проблем. В своята стратегия за прекратяване на дейността предишните управляващи са посочили 2036 година. Моето мнение е, че срокът трябва да бъде удължен“, заяви Румен Радев, тъй като според него този вид енергетика гарантира до момента нашата автономност и независимост от колебанията на цените в международен план./24rodopi

COMMENTS

WORDPRESS: 0