Президентите Радев и Ердоган поздравиха Джебел

Президентите Радев и Ердоган поздравиха Джебел

24rodopi.bg/Общество Президентите на България и Турция Румен Радев и Реджеп Тайип Ердоган поздравиха жителите на Джебел. „Всекидневните Ви усилия, л

24rodopi.bg/Общество

Президентите на България и Турция Румен Радев и Реджеп Тайип Ердоган поздравиха жителите на Джебел.

„Всекидневните Ви усилия, любов и гостоприемство грижовно съхраняват наследеното от предците и извайват духа на настоящето, хвърляйки мост към бъдещето. Вярвам, че то ще е благодатно, споделено и по-справедливо за всички нас, които милеем за Отечеството ни“.

С тези думи се обръща президентът на България Румен Радев към кмета на Джебел Неджми Али и жителите и гостите на града. Поздравителният адрес е изпратен по повод празника на Джебел.

Днес площад „19 май“ отново ще бъде пълен за Деня на смелостта, демокрацията и свободата.

„Бъдете здрави, мъдри и смели в мечтите си!“, пожелава още президентът Румен Радев.

Специални поздрави от името на турския президент Ердоган поднесе от трибуната на площад „19 май“ Ефкан Еля, зам.-председателят на управляващата Партия на справедливостта и развитието. Той прочете приветствения адрес от Реджеб Тайп Ердоган.

В поздрава си Ердоган подчертава, че турците в България и в Джебел са с голям принос за свалянето на комунистическия режим. „Тяхното действие е неразделно от действията на останалите народи от Източна Европа в борбата им за свобода“, посочва Ердоган.

Очаквайте подробности

COMMENTS

WORDPRESS: 0