Президентът връчи мандата на Главчев с очакване да бъде изпълнен до 7 дни

24rodopi.bg/ Политика Държавният глава Румен Радев връчи папката с мандата за съставяне на служебен кабинет на председателя на Сметната палата Дими

24rodopi.bg/ Политика

Държавният глава Румен Радев връчи папката с мандата за съставяне на служебен кабинет на председателя на Сметната палата Димитър Главчев. 

Припомняме, че късно снощи президентът определи именно него за кандидат за служебен министър-председател в изпълнение на чл.99, ал.5 от Конституцията.

„Искам да споделя, че партиите, които не успяха да ни осигурят стабилно управление, постигнаха своята съкровена цел, да ограничат максимално президентската институция.

Благодаря на г-н Главчев, че се съгласи. Най-малкото да се нагърбиш с управлението по време на войната в момента и политическа криза… съвсем не е достатъчно да си част от държавната администрация, да смениш своя офис с този на премира. Трябва да имаш психологическа нагласа и готовност да се заемеш с тази задача“, продължи президентът.

Благодаря на всички кандидат премиери, които се отзоваха на моята покана аз разговор. Разбирам и уважавам мотивите от професионално и лично естествено, които те споделиха, за да аргументират своето нежелание или невъзможност да заемат този пост. 

Съжалявам за трудната ситуация, в която те бяха поставени, без изобщо да мислят за нея.

Искам да благодаря на Димитър Главчев, който единствен прие да се нагърби с тази високо отговорна мисия“, заяви Радев. 

Президентът призова Димитър Главчев да изпълни мандата най-късно до следващата събота. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0