Президентът Румен Радев открива Фестивала на двугласа в Неделино!

Президентът Румен Радев открива Фестивала на двугласа в Неделино!

24rodopi.bg/ Общество, регион Президентът на България ще открие Фестивала на двугласа в Неделино. Участието на Румен Радев е било потвърдено от админ

24rodopi.bg/ Общество, регион

Президентът на България ще открие Фестивала на двугласа в Неделино. Участието на Румен Радев е било потвърдено от администрация му, съобщиха за 24rodopi.com от екипа на кмета на родопската община Боян Кехайов.

Националният фолклорен фестивал се провежда за 22-ра година, а за първи път държавния глава ще бъде официален гост на самото откриване.

Това ще бъде второ посещение на Румен Радев в Неделино. Припомняме, че той бе в родопския град в края на август 2021-ва година.

За 22-ри път традицията ще бъде спазена – в началото на септември Неделино се превръща в културната столица на България. Фолклорни групи от 12 държави ще се включат в поредното издание на Националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с межународно участие. Неделино разширява още повече културните ареали. През миналата година на сцена се изявиха гости от Мексико, през тази-от далечна Гвинея. Участници ще има още от Турция, Гърция, Сев. Македония, Полша, Сърбия, Молдова, Кипър, Грузия, Косово, Украйна и дори… Индия.

Както вече писахме, три големи концертни спектакъла са предвидени за жителите и гостите на Неделино на 1, 2 и 3 септември. Ансамбъл „Тракия“, Хамид Имамски, Николина Чакърдъкова ще бъдат на сцената. Програмата за вечерните концерти също е готова. В Неделино пристигат Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Елица Узунова, Ангелина Милева Торино и Пашата, 100 Кила, Меди, Константин, Миле Китич…

  

COMMENTS

WORDPRESS: 0